2008-01-25

It Burns Me Up!

Today is Robbie Burns Day and since I wrote about it and Auld Lang Syne last year, I won't go into great detail.


Since I've been teaching recipes all week to my students, I'll attempt a haggis recipe in Japanese! (UPDATE: I've cleaned up my crappy Japanese {my Crapanese}with the help of a friend!)

Recipe for Haggis: ハッギスのレシピ

Ingredients: 材料

Sheep's stomach bag, liver (100 g), heart and lungs  羊の胃袋、肝臓(100グラム)、心臓と肺
2 onions タマネギ(2個)
Beef suet (50g) 牛脂(50グラム)
Salt & black pepper 塩、黒こしょう
Toasted oatmeal (75g) 焼いたオートミール(75グラム)
Gravy from liver (250ml)  肝臓のグレービー(250ミリリットル)

Method: 作り方

1. 羊の胃袋を十分に洗う。最初、冷たい水、次に暖かい水で洗う。
2. 前夜から、ポットに冷たい塩漬けにした水に浸す。もう一回、洗う。2時間沸く、気管はポットの横を排水する。500ミリリツトルのストックを作ってあく。
3. 気管を切放す、余分な脂肪を取り去る。心臓と肺を叩き切るまたは小さく刻む、最もよい部分(半分ぐらい)の肝臓をおろす。
4. タマネギを湯通し、切る、オートミール、脂、塩、こしょう、ストック一緒に混ぜそのまましばらく置く。
5. 混合物は胃袋の中にいれる、ぶくらむまで待つ。3時間煮る、一面に小穴を規則的にあける。


When ready to serve, the cook, accompanied by a bagpiper, presents the Haggis to the host. The host should then recite, "Address to a Haggis".

Dig in and have plenty of whiskey to help keep it down!

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